Helsingin henkireiät

Seurasaari

Seurasaari, joka sijaitsee Länsi-Helsingissä, n. 5km keskustasta, on suosittu melkein 50 hehtaarin ulkoilualue, jossa on viime vuosisadan alusta vaalittu luonnon ohessa vanhoja perinteitä. Sinne on siirretty vuonna 1909 perustettuun ulkomuseoon maakunnista rakennuksia, joista vanhimmat ovat 1600 luvulta. Lisäksi sieltä löytyy kahvila, kesäravintola sekä uimarantoja ja kallioita, joista voi nauttia suhteellisessa rauhassa, sillä saarelle vie vain yksi silta eikä siellä saa ajaa autolla tai polkupyörällä. Saari oli kaupunkilaisten suosiossa jo 1870-luvulla.

Seurasaari tunnetaan kesyyntyneistä, kädestä syövistä pikkulinnuistaan, joutsenistaan, hanhistaan ja sorsistaan, mutta ehdottomasti myös kesyistä oravistaan. Saarella elää muun muassa sorsia, hanhia, kyhmyjoutsenia ja kaneja sekä niitä saalistavia minkkejä ja supikoiria. Eteläranta on suojeltu lintupoikueiden ruokailualueeksi.Seurasaaren luontoon kuuluu metsää, kallioisia mäkiä, kosteita notkelmia ja lehtoja.  

Perille

Bussi 24 kulkee sinne Merikadulta keskustan kautta n. 20 minuutin vuorovälein. Seurasaareen vie myös hyvät pyöräreitit monesta suunnasta.